A vállalkozás átvizsgálása a vevő szempontjából

A vállalkozás átvizsgálása a vevő szempontjából

A lényeg röviden

A vásárlásban érdekelt fél a cég megvétele előtt ellenőrzi az Ön vállalkozását, hogy felmérje, a vállalkozás átvétele milyen kockázatokkal járhat. Ez az úgynevezett „Due Dilligence“ ellenőrzés során valósul meg (egy vállalkozás alapos ellenőrzése és elemzése, különös tekintettel a gazdasági, jogi, adóügyi és pénzügyi körülményekre).

A vállalkozás értékesítési folyamatának kezdete előtt minden kockázatot ismerni kell, amit a vállalkozás a vevő számára magában rejthet.

A lehetséges kockázatok számbavétele azt is megmutatja, milyen intézkedéseket kell feltétlenül elvégezni a vállalkozás értékesítésének megkezdése előtt, hogy a folyamat sikeres lehessen.

Hogyan zajlik az eljárás?

A vállalkozás átvizsgálása a vevő szempontjából választ ad azokra a kérdésekre, amelyek a tapasztalatok szerint a Due Dilligence vizsgálat keretein belül felmerülnek.

Ennek során a vállalkozás minden releváns adatát lekérdezzük:


Természetesen itt jelentős különbségek vannak például egy vevői-szállítói kapcsolatokat az előtérbe helyező kézműves üzem, valamint egy közepes méretű berendezésgyártó vállalkozás között, mely utóbbi esetében a jótállási feltételekből fakadó kockázatok a futó projektekből nehezen kalkulálhatóak.

A vállalkozás vevő szempontjából történő átvizsgálásának költségei:

Személyre szabott ajánlat: Ön dönti el, hogy meghatározott óradíj alapján történő kalkuláció vagy adott szolgáltatásra vonatkozó fix díj alapján készítsük el Önnek az árajánlatot.

Milyen előnyökkel jár ez az Ön számára?

Amennyiben a Due Dilligence vizsgálat a vevő számára nem várt kockázatokat hoz felszínre, az esetek zömében megszakadnak az előrehaladott tárgyalások.

Amennyiben tudjuk, hogy a vevő szempontjából milyen kockázatok merülhetnek fel, azokat előzetesen minimalizálni lehet, vagy figyelembe vehetjük őket az eladási ár meghatározásánál, és ez időben kommunikálható a vevő felé. Ennek köszönhetően a vevő is nagyobb bizalommal van az eladó felé, és elkerülhető, hogy előrehaladott tárgyalások, melyekre mindkét fél sok időt és energiát áldozott, megszakadjanak.

Amennyiben vállalkozását a közreműködésünkkel értékesíti, sikeres eladás esetén a vállalkozás általunk végzett átvizsgálásának minden költségét beszámítjuk a sikerdíjba.