Az értékesítendő vállalkozás átvizsgálása

Az értékesítendő vállalkozás átvizsgálása

A lényeg röviden

Ennek a szolgáltatásnak a keretében alapos vizsgálatnak vetjük alá az Ön vállalkozását: Alkalmas az időzítés a cég értékesítéséhez? Milyen kondíciók mellett? Milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy magasabb eladási árat célozhassunk meg? Milyen intézkedéseket kell a vállalkozás értékesítésének megkezdése előtt feltétlenül elvégezni, hogy a folyamat sikeres lehessen?

Hogyan zajlik az eljárás?

Értékesítési tervet készítünk, melyben rögzítjük, hogy mikor milyen lépések esedékesek

Meghatározzuk az eladási árat: a mérleg szerinti érték korrigálásával optimalizáljuk vállalkozása értékét. A mutatószámokat tapasztalt számviteli szakemberek állítják össze a bankoknál használatos kritériumok alapján.

A mutatószámok mellett minden további árképző, úgynevezett „szoft” tényezőt is tüzetesen megvizsgálunk. Ezek jelentőségét rendszerint alábecsülik, pedig gyakran éppen ezek vannak nagy hatással a vevő döntésére.

A fentiek alapján különböző lehetőségeket javaslunk Önnek, hogy hogyan tudja céljait (például a vállalat értékének növelését) elérni, és meghatározzuk az ehhez szükséges intézkedéseket.

A folytatás Öntől függ: az átvizsgálás eredményeinek ismeretében Ön megteheti a szükséges intézkedéseket, vagy dönthet úgy, hogy delegálja számunkra a vállalkozás értékesítésével kapcsolatos feladatokat.

Az értékesítendő vállalkozás átvizsgálásának költségei

Személyre szabott ajánlat: Ön dönti el, hogy meghatározott óradíj alapján történő kalkuláció vagy adott szolgáltatásra vonatkozó fix díj alapján készítsük el Önnek az árajánlatot.

Milyen előnyökkel jár ez az Ön számára?

Az értékesítendő vállalkozás átvizsgálása lehetővé teszi, hogy pontosan lássuk, a vállalkozás pillanatnyilag hol tart, mennyit ér, és mik a reális értékesítési lehetőségek.

Amennyiben vállalkozását a közreműködésünkkel értékesíti, sikeres eladás esetén a vállalkozás előzetes átvizsgálása során felmerült minden költséget beszámítunk a sikerdíjba.